Болест спира Мисис България за световен конкурс

Диагнозата желязодефицитна анемия, породена от ерозия на стомаха, удря като гръм от ясно небе за Гергана Станчева

Стил
16:57 - 18 Септември 2023
4306
Болест спира Мисис България за световен конкурс

Здравословни проблеми спират Мисис България 2022 Гергана Станчева да представи страната ни на Мисис Свят тази година. Диагнозата желязодефицитна анемия, породена от ерозия на стомаха, удря като гръм от ясно небе за красавицата.

„Пътувахме до Италия със самолет. Полетът е час и половина, нищо кой знае какво. Изведнъж започна да ми прилошава. Аз съм летяла много пъти, никога не ми се е случвало подобно нещо. На отиване се случи, на връщане се случи. По време на престоя там не се чувствах добре, както и когато се прибрахме в България“, споделя Станчева.

Миската не може да изпълнява всекидневните си домакински задължения, грижите за детето изпиват силите й повече от обикновено и Гери започва да търси първоизточника за това. След изследвания се открива причината. В началото признаците са леки и може да не се обърне внимание, но с развитието на болестта се проявяват забележимо. Бърза умора, слабост, болки в кръста, ускоряване на пулса и дишането, замайване, главоболие, задух и понякога сърцебиене са само част от тях. Мисис България е започнала сериозно лечение, но въпреки това няма да има възможност да представя страната ни на международния конкурс.