Болница "Насър" в Газа вече не може да функционира

Лекарите са претоварени, а не достигат лекарства и консумативи

Новини
18:31 - 13 Юли 2024
2012
Болница "Насър" в Газа вече не може да функционира

Здравни служители от медицинския комплекс "Насър", който до неотдавна бе най-голямата работеща болница в Газа, днес заявиха, че болницата вече не е в състояние да функционира, предаде Ройтерс.

Лекарите заявиха, че са претоварени и не могат да осигурят медицинско обслужване на големия брой пострадали поради интензивността на израелската военна офанзива и острия недостиг на медицински консумативи.

Междувременно представители на палестинските здравни служби казаха, че най-малко 17 палестинци са загинали при израелско нападение срещу молитвена зала в лагер за разселени лица на плаж, западно от град Газа.

Двама души пък са били убити при удар на израелски дрон в Южен Ливан, съобщи официалната ливанска новинарска агенция ННА.

Двамата били открити мъртви в автомобил, след като той бил уцелен от ракета, изстреляна от дрон, допълва агенцията.

Единият загинал е идентифициран като Муса Сулейман, член на шиитската групировка "Амал", която е съюзник на подкрепяното от Иран ливанското движение "Хизбула".

Израелската армия заяви, че е нанесла удар по "двама терористи от "Хизбула", които се готвели да изстрелят снаряди от Южен Ливан към Израел.