БОМБА: Борисов аха да разпишел "оставка", патриотите го разубедили

Политика
19:28 - 23 Юли 2020
7616
БОМБА: Борисов аха да разпишел "оставка", патриотите го разубедили

Премиерът Бойко Борисов е бил готов да извади бял лист и да напише оставката си 7 месеца преди края на третия си мандат, разкри сензационно съпредседателят на групата на Обединените патриоти в парламента Искрен Веселинов. Бомбата той хвърли няколко часа след министерските рокади и обяви, че премиерът "много сериозно обмислял да си подаде оставката", но и патриотите го разубедили, и той самият виждал поле за диалог.

"Миналата седмица всички варианти бяха на масата. Въпросът беше, кое е най-доброто решение, за да се успокои ситуацията. Премиерът също обмисляше много сериозно да си подаде оставката, ако нямаше условия на диалог. Наистина всички варианти бяха на масата и бяха обсъдени. Решението за рокадите в кабинета са подаване на ръка към протестиращите. Ние излъчихме много сигнали за диалог, но не получихме никаква реакция от другата страна", коментира депутатът пред БНТ. Той увери, че представителите на властта настояват за диалог с младите хора, а не с компрометираните стари политически муцуни, които настоявали за край на кариерата на Борисов.

"Една оставка на кабинета щеше да доведе до много кризи и страната щеше да бъде хвърлена в хаос. Лично решение на премиера е дали ще каже, че това е последният му мандат. Този въпрос не е обсъждан на коалиционния съвет", добави той.