БОМБА: Цецо Цветанов стои зад скандалните разкрития на бизнесмена Илчовски?

Крими
18:16 - 12 Май 2021
20426
БОМБА: Цецо Цветанов стои зад скандалните разкрития на бизнесмена Илчовски?

Зърненият бос Светослав Илчовски взриви обществено-политическия климат в страната в последните дни с разказите си за държавен рекет пред комисията на Мая Манолова. Баровецът с агро излъчване изплува внезапно под светлината на прожекторите и веднага се появиха различни версии кой го е побутнал да се появи пред депутатите с гръмките си свидетелства. Заговори се за дългата ръка на Васил Крумов Божков от Дубай, но май истинският сив кардинал зад Илчовски се казва... Цветан Цветанов.

В кулоарите на разпуснатия вече 45-и парламент упорито се шушука, че Светослав и Цв. Цв. се познават от две десетилетия и често са били засичани заедно в родния град на бизнесмена - Кнежа. Впечатление прави и фактът, че повечето данни за овладяване на бизнеси чрез държавен натиск на Илчовски са точно от времето, когато Цецо беше вътрешен министър. Това допълнително засилва усещането, че земеделецът е "подкрепен" с агентурна информация от бившия Втори в ГЕРБ.

"След страхотния провал на изборите на 4 април Цветанов се е амбицирал тройно да си отмъсти на бившата си партия са позорното си отлюспване заради "Апартаментгейт". Той държи в ръкава си още много ченгеджийски козове и появана на Илчовски е само началото на атаката срещу някогашните му авери", твърдят източници, запознати със схемите на бившия вътрешен министър.

Тактиката на Цецо да атакува политическите си опоненти чрез трети лица е добре изпитана, убедени са негови бивши спорвижници. По същия начин преди години той скроил шапката на корпулентната юристка Искра Фидосова, която заплашваше да му отнеме част от влиянието върху партийните структури на ГЕРБ.

Цветанов за първи пък след изборния крах се появи пред официална медия именно в деня след първите разкрития на Илчовски. Лидерът на "Републиканци за България" обаче тихомълком избегна коментар по всякакви теми, свързани с твърденията на бизнесмена.