БОМБА: Идеологът-гуру на Корнелия: Да се коалираме с ГЕРБ

Философът проф. Димитър Денков предлага на предизборния щаб на БСП съюз с Бойко Борисов

Политика
15:30 - 22 Август 2022
9492
БОМБА: Идеологът-гуру на Корнелия: Да се коалираме с ГЕРБ

Нов опит за създаването на т.нар. коалиция на националното съгласие след изборите на 2 октомври пълзи из коридорите на "Позитано" 20, научи ексклузивно Lupa.bg. По наша информация да се коалира с ГЕРБ в БСП като идея вече активно се обсъждало като вероятен завой на партията и опит левицата да се откъсне от крилото на "Продължаваме промяната", под което бе в последното правителство.

А в дъното на предложението бил философският гуру на шефката на Столетницата Корнелия Нинова - преподавателят в Алма матер проф. Димитър Денков и бивш декан на ФФ, който ръководи Центъра за исторически и политологически изследвания към Националния политически институт "Димитър Благоев".


Проф. Денков

На заседание на предизборния щаб днес, пред всички членове на структурата, която трябва да изведе БСП от прогнозираните й едва 6% електорална подкрепа за идния парламентарен вот, той е отправил оферта и към шефа Борислав Гуцанов, и към останалите - БСП да се коалира с Бойко Борисов.

"Те са ни най-близки и най-логично би било да търсим съюз с тях", изрекъл сакрално Денков. Но вместо да скандализира другарите, никой не понечил да противоречи на развитието на подобен сценарий, разкриха източници на Lupa.bg. 

Според запознати професорът бил водещ стратег и идеолог на партията в момента, тъй като Комисията за програмното развитие не заседава от месеци и на практика вече не съществувала. Според тях именно Денков определял еднолично, но под диктовката на Корнелия Нинова, водел политическия път на левицата заедно с Калоян Методиев. 

Твърди се още, че двамата заедно прокарали и идеята да се върнат хартиените бюлетини - предложение, което и ГЕРБ се опита да прокара в последния състав на парламента. А вече имало и явни знаци за готвена коалиция - по места в Районните избирателни комисии ГЕРБ и БСП членове гласували като под заповед заедно решенията за вота.