БОМБА: Любимец на Корнелия Нинова в опасни връзки с мастити бизнесмени

Иван Петков-Бебето се движи с охрана, платена от оръжеен бос и крупен длъжник на НАП

Новини
16:00 - 25 Юли 2022
17615
БОМБА: Любимец на Корнелия Нинова в опасни връзки с мастити бизнесмени

Новият шеф на БСП-Пловдив Иван Петков-Бебето се е вкопал в опасни връзки с мастити бизнесмени и дори ползва охрана, платена от тях. Скандалното разкритие дойде в редакцията на Lupa.bg от отлично осведомени социалисти в структурата под тепетата, броени часове след избирането на депутата за важния пост. Втората по големина лява организация в страната избра Бебето за нов шеф след редица скандали, разтресли я през последните месеци. 

Под предлог „предсрочен цикъл отчети и избори“ структурите бяха обезглавени от "Позитано" 20, твърдят ядосаните бесепари, а на тяхно място се инсталирали пенсионери, непознати за членовете лица и уличени във фалшификация и корупция познати герои. В действащия в града „ликвидационен съвет“, както е наречена работната група, влизат редица компрометирани личности, всеки един от тях носещ вина за подмяната, допълват още социалистите пред медията ни. 

След като с делата по изземването на правомощия от легитимните ръководства се занимаваха прокуратура и полиция, в последните седмици пред офисите на БСП се появиха и дебеловрати охранители. Участници в районните конференции твърдят, че това са хора, придружаващи народния представител Иван Петков – Бебето.

Яките младежи, придружаващи на всички конференции народния избраник, са изпратени и платени от двама пловдивски бизнесмени, част от ръководството на партия АБВ преди години, убедени са те. 

"Времената, в които опонентите се сплашваха с мутри, изглежда са добре познати на Володя Карамитев и Христо Барутчиев, които са решили да осребрят контактите си и да инсталират приближеният на Нинова депутат на поста председател на БСП в Пловдив", пишат уплашени пловдивските бесепари. 


Дори Корнелия Нинова не разполага с такава охрана 

Според публикации в медиите, а и справки в Единен портал за заявяване на електронни административни услуги, фирмите и на двамата са разследвани от данъчните, а някои от тях са и със запорирани сметки. По- обстоен преглед сочи, че дружествата им са или в несъстоятелност, или са длъжници на други фирми, или са с назначени ликвидационни съвети.

Пловдивчани припомнят, че Володя Карамитев нашумя с продажбата на фирмите си на „сламени човеци“, след реализирани обществени поръчки, за да избегне задълженията от милиони към НАП и други институции.

Една от тях -"ВСТО-АРИС" ЕООД - за производство на електрическа енергия, дължи на хазната 1 052 799 лв. През 2014 г. дружеството минава в ръцете на Красимир Стойков, после през "бушона" Стелиан Петров, а след това отива при друг играч - Димитър Рангелов.  

Оръжейният бос Христо Барутчиев, който е собственик и съдружник в 24 фирми се оказва със запори върху голяма част от тях. Потърпевш от бизнес начинанията на Барутчиев става и покойният проф. Александър Чирков, чиято мечта за модерна кардиологична болница край Поморие потъна заради спорните проекти на Барутчиев.


Христо Барутчиев (вдясно) 

Над 300 000 лева пък е необслуженият дълг към Българската банка за развитие. Барутчиев е и съдружник с бизнесмена Денис Бареков, чието име е свързано с Мултигруп, а в последствие се появи като „Чистач на дългове в схема на мрежа от фирми“ в досиетата „Панама". 

Това са всъщност хората, които приватизират БСП в Пловдив, твърдят още редовите социалисти. И предупреждават, че въпросните бизнесмени очакват да капитализират подкрепата за ликвидаторите със сделки за Барутчиев и сие, осигурени от тесните контакти с Корнелия Нинова.

"Какво свързва Иван Петков с Володя Карамитев и Христо Барутчиев остава неясно. Дали разменната монета е влиянието в градската организация или нечисти сделки – предстои да видим. Ясно е обаче, че когато си придружен от частни мутри, за да те пазят незнайно от кого на престарелите форуми на БСП, причините са по-дълбоки от елементарната показност", допълват още те след избирането на Бебето за локален лидер.