БОМБА от Кирил Петков: Нестабилният Руди Василев взривява държавата

Бившият кадър на Слави е инструмент на службите и задкулисието, утре ще летят компромати

Политика
20:11 - 25 Май 2023 (обновена)
9713
БОМБА от Кирил Петков: Нестабилният Руди Василев взривява държавата

"Задкулисието използва емоционално нестабилен политик в лицето на Радостин Василев, за да взриви държавата", хвърли бомбата председателят на ПП Кирил Петков.

Води се активно мероприятие срещу коалицията ПП-ДБ и възможността за съставяне на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси, по време на Изпълнителен съвет, Национален съвет, срещи в парламента. Записи както от ПП, така и на хора от ДБ.

Това съобщи на извънреден брифинг съпредеседателят на ПП Кирил Петков.

"Използвани са записващи устройства в нашите централи и в сградите на НС, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство", каза Петков.

"Дошло е време разделно, или ние ще унищожим задкулисието, или те - нас и България", каза още Петков.

Службите знаят, че ако се състави правителство, ние ще сменим техните ръководства, но и ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители и отдели, добави още Кирил Петков.

Както по-рано днес първо Lupa.bg разкри, Радостин Василев е взел решение да напусне парламентарната група на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" след като опитите му да стане министър на спорта в бъдещия ротационен кабинет "Денков-Габриел" са се увенчали с фиаско. Днес по обяд Василев, познат с прозвището си Руди Гела, обяви, че утре в 11 ч. ще даде специална пресконференция заедно с членове на управителния съвет на гражданско движение "Силна България" във връзка с коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ.

Съпредседателят на ПП обяви, че нереалистичната надежда на Радостин Василев е да започне свой политически проект, като „помогне да взриви държавата”.

Попитан дали според него президентът Румен Радев има роля в този сюжет, Петков не потвърди, но отбеляза, че за него е странно, че "след като акад. Денков и Мария Габриел обявиха, че има разбирателство, защо мандатът се бави".

Очаквайте подробности по-късно тази вечер на Lupa.bg