Бомба в Lupa.bg: Цветанов не пропуска сбирка на ГЕРБ

Актуални новини
15:10 - 25 Октомври 2019
6361
Бомба в Lupa.bg: Цветанов не пропуска сбирка на ГЕРБ

Бившият зам.-шеф на ГЕРБ и екс вътрешен министър Цветан Цветанов не пропуска сбирка на партията, въпреки тежкия разрив в отношенията му с премиера и лидер на формацията Бойко Борисов, научи ексклузивно Lupa.bg. Оказва се, че доскорошният председател на парламентарната група на ГЕРБ не просто все още е член на партията, но и всяка седмица чинно се появява в клуба в столичния ж.к. "Изгрев", откъдето е и първичната му организация, дала му членската карта. Куриозно там в момента негов началник се явява бившият транспортен министър Ивайло Московски, който е координатор на структурата.

Като ревностен пазител на членството си в ГЕРБ, макар Борисов преди ден да говори, че след местните избори ще продължи да чисти партията в контекста на създадените от екс заместника си местни крила на ГЕРБ, Цветанов все още много сериозно дълбаел из структурите, особено в София, Благоевград и Велико Търново и продължавал да внедрява свои креатури на високи постове там.

Любопитен факт обаче е, че няма да даде своя принос в местния вот за ГЕРБ. Причината е, че от утре той ще се прави на щатски шериф. Основателят на последния мозъчен тръст с гръмкото име "Евро-атлантически център за сигурност" заминава за Щатите в Чикаго по покана на асоциацията на полицейските началници в САЩ, където ще се срещне с бивши и настоящи правоохранителни лидери от цял свят. Така Цветанов ще пропусне вота у нас и ГЕРБ няма да получи бюлетина от него. 

След Чикаго Цветанов заминава за Вашингтон, където ще проведе работни срещи с водещи представители на американски научни центрове и институции.