Бомба в Lupa.bg: Кирил Ананиев поема отново финансите?

У нас
21:30 - 15 Юли 2020
6435
Бомба в Lupa.bg: Кирил Ананиев поема отново финансите?

Здравният министър Кирил Ананиев може да седне отново на шефския стол във финансовото ведомство. Горещият слух се разнесе из коридорите на Министерския съвет веднага след поисканите и приети оставки при премиера Бойко Борисов от Владислав Горанов, вътрешния министър Младен Маринов и икономическия му колега Емил Караниколов, информират източниците на Lupa.bg. 

Мотивът на министър-председателя да върне Ананиев като финансов министър била добрата му репутация като отличен счетоводител, който е успял да намали дълговете на държавните болници в огромен процент за последните 3 години чрез стриктни разчети на разходите. За пръв път миналата година нямаше брожения и срещу здравния бюджет, а Националният рамков договор бе сключен без скандали и заплахи между властта и лекарското съсловие. 

От друга страна обаче Ананиев е натрупал редица негативи покрай управлението на здравната система в условията на коронавирусната пандемия и издаването на различни заповеди от днес за утре и последващата им отмяна са поставили и здравните работници, и бизнеса, а и гражданите в условия на обърканост как точно се справя страната. Затова и Борисов отдавна обмислял да смени "ресора" на министъра, а на негово място да предложи някое от най-харесваните лица - членове на Националния оперативен щаб. По информация на Lupa.bg премиерът обсъждал в тесен кръг евентуалното назначение на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на поста здравен министър. 

Ясно е със сигурност това, че министерските рокади тепърва предстоят в идните дни.