Бомба в Lupa.bg: Кирил Добрев бута Радев за втори мандат

Политика
15:00 - 28 Октомври 2020
9292
Бомба в Lupa.bg: Кирил Добрев бута Радев за втори мандат

Вътрешната опозиция в БСП се е консолидирала напълно около фигурата на президента Румен Радев и се кани безапелационно да му осигури подкрепа за номинацията за втория му мандат догодина, научи ексклузивно Lupa.bg.  

По наша информация въпреки тежкия раздор между Корнелия Нинова и Радев, настъпил от края на август тази година, и явните намерения на червената лидерка да шикалкави дали да му осигури съпорт за ново издигане, критикарите в партията на нейните политики вече са взели решението да застанат плътно зад държавния глава. Това пролича още днес с изявления на Кирил Добрев и Деница Златева, които заявиха, че разделението между Столетницата и "Дондуков" 2 води само до негативи. 

Из коридорите на червената централа се говори дори, че Добрев бил заявил сред най-близките си другари, че е в състояние да осигури над 200 партийни номинации за Радев. Така дори Нинова да откаже официално да номинира държавния глава за нови 5 години като главнокомандващ, той отново щял да се озове на първото място и да изпъкне като фаворит сред социалистите. 

Слухът пък, че Радев щял да прави своя партия, много широко се разпространявал из страната. "Самата Нинова го пуска като претекст да не бърза да го подкрепи, в случай, че той реши да прави алтернатива на БСП", коментират запознатите с детайлите от раздора висши апаратчици. Нещо повече, Нинова признала наскоро, че се страхувала в случай, че не успеел да се пребори за втори мандат на "Дондуков" 2, Радев да тръгнел да се цели в нейния пост. Въпреки че такъв сценарий звучал екзотично, червената лидерка получила неприятна справка, че Румен Радев имал достатъчно партиен стаж в БКП, който можел автоматично да се прехвърли като необходимия по устав за кандидат за лидер на БСП, предвид факта, че социалистите са правоприемници на комунистите.