Бомба в Lupa.bg: Решетников обещал 350 000 лв. месечно на БСП

Новини
15:21 - 10 Септември 2019
9219
Бомба в Lupa.bg: Решетников обещал 350 000 лв. месечно на БСП

Руският генерал от КГБ Леонид Решетников, който днес бе изгонен от България и получи забраната да посещава страната ни в следващите 10 години, е човека, поел ангажимент да финансира БСП след драстичното отрязване на партийните субсидии. Това научи Lupa.bg от свой достоверен източник на "Позитано" 20.

Чрез различни руски фондации и организации Решетников е обещал да осигурява на партията столетница сумата от 350 000 лева месечно, твърди източника ни. Парите щели да отидат за кампанията по местните избори, както и за издръжка на апарата на БСП и левите медии - телевизията БСТВ и в. "Дума". Партията отчаяно има нужда от тези средства, след като партийната субсидия бе намалена от 11 на 1 лев на глас. Така вместо с близо 10 милиона лева на годишна база, БСП вече ще разполага с по-малко от 1 милион лева. Средствата на руските фондации били единственият спасителен пояс на червената лидерка Корнелия Нинова.

По-рано днес главния прокурор Сотир Цацаров спомена, че името на Решетников е замесено в "нерегламентиран трансфер на финансови средства", но не влезе в подробности.