Бомба в Lupa.bg: Веселин Маринов - заместник на Цветанов в новата му партия?

Певецът се хвалил пред колеги, че започва политическа кариера от есента

Новини
21:55 - 04 Юни 2020
9835
Бомба в Lupa.bg: Веселин Маринов - заместник на Цветанов в новата му партия?

Веселин Маринов ще бъде първи заместник на Цетан Цветанов в новия му политически проект – това не е виц, а актуален слух, който обхожда партийните централи в последния месец. Самият Маринов вече се е хвалил пред свои колеги, че от есента ще е политически ангажирано лице, научи Lupa.bg. По думите му, партията на верния му приятел Цветанов имала сериозни шасове да се превърне в една от най-влиятелните у нас.

Цветанов не се е отказал от идеята си да прави партия и вече стягал редиците. Негови хора обикалят из централите на ГЕРБ в големите областни градове. Сред хората, които щели да са пряко ангажирани в бъдещата партия на любителя на лукс апартаменти, са уволнената зам.-министърка на спорта Ваня Колева (Цветанов й е кум и съквартирант в прословутия блок на „Артекс” с вградена енергийна защита от 93-и псалм) и бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов. В момента се изграждали структури в цялата страна, а Цветанов гарантирал, че засега нямал проблем с финансирането. Гарантирал и че има подкрепа „от вън”. Очевидно броженията успяват тук-там, след като в рамките на две седмици няколко регионални структури на ГЕРБ се разцепиха.

Партията на бившия вътрешен министър щяла да се позиционира като „демократично-консервативна” и „проамериканска”. В нея запазено място щели да имат и някои от най-отявлените антикомунисти от най-ранното СДС, фиксирани в бившата Държавна сигурност. Счита се, че сред тях е и бившият шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев, който беше депутат в предишното Народно събрание от гражданската квота на ГЕРБ, попаднал там след натиск именно от Цветанов.

Според социолози, до които Lupa.bg се допита, партия на Цветан Цветанов - една от най-дискредитираните политически фигури у нас, не би могла да събере сериозна електорална подкрепа и най-много би акумулирала между 1 и 2% от гласовете на избирателите.