Бомба в Lupa.bg: Ветко продаде от затвора хотел за 50 милиона лева

Новини
14:52 - 10 Юни 2019
10602
Бомба в Lupa.bg: Ветко продаде от затвора хотел за 50 милиона лева

Ветко Арабаджиев е започнал да разпродава хотелската си империя, докато лежи в ареста с обвинения за пране на пари и източване на ДДС в особено големи размери. Олигархът е продал на 17 май една от перлите в короната си – 5-звездният хотел „Виктория Палас” в Слънчев бряг, установи Lupa.bg. Цената на сделката е за над 50 милиона лева! Купувач е офшорка, свързана с бивши босове от групировката СИК.

Свръхлуксозният хотел, изтъргуван от Ветко, е разположен на броени метри от плажа в Слънчев бряг и има директен излаз към морето. Той е и най-оборотният хотел на дружеството, разполага с над 300 стаи и апартаменти, а заетостта му през месеците юни, юли, август и септември достига завидните 98%. Комплексът работи до края на септември.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са в ареста, но сделките с хотелската им верига не спират

Според документите по сделката, цената на петзвездния „Виктория Палас" е точно 50 363 345 лева. Веднага след сделката името на „Виктория Палас" е премахнато от туристическия сайт, рекламиращ хотелите на фамилията Арабаджиев. Вместо това оферти за настаняване започва да предлага новият купувач. Това е фирма „С.Б. Роял Хотелс". Неин едноличен собственик е 28-годишният Мартин Маринов. Младият туристически бос живее в София и според слуховете представлява интересите на някогашните лъвове от СИК.

Според слуховете, с управлението на хотела щяла да се занимава... Жени Калканджиева! Шефката на "Визаж" е забелязвана в последните месеци в хотела и се държала като началник, докладват хора от персонала. Публична тайна са топлите отношения на някогашната миска с емблематичната силова групировка.