Бомби прекъснаха Малмьо - Унион

Спорт
08:33 - 07 Октомври 2022
2247
Бомби прекъснаха Малмьо - Унион

Унион (Берлин) триумфира с 1:0 над Малмьо като гост в един от най-запомнящите се двубои по европейските терени в четвъртък вечер. Срещата от група “D” на Лига Европа ще се запомни с ексцесиите по трибуните, довели до около 30-минутно прекъсване. Малко преди час игра от публиката полетяха няколко бомбички и бяха възпламенени димки.

Те идваха предимно от сектора с фенове на германския клуб, но първите такива дойдоха от зона, в която нямаше ултраси на нито един от двата тима.

Заради настаналият хаос реферът прибра футболистите в съблекалнята. Постепенно полицията се намеси и редът беше възстановен, като беше отправено предупреждение, че при още само една подобна изява на феновете мачът директно ще бъде прекратен.

В крайна сметка играчите се завърнаха на терена и подновиха срещата от 59-ата минута нататък. По това време резултатът беше 0:0, а Унион играеше с човек по-малко след червен картон на Андрес Шефер в края на първото полувреме. Тогава футболистът на лидера в Бундеслигата фаулира откъсващ се сам срещу вратаря футболист.

Дори в намален състав Унион успя да надделее, след като Шералдо Бекер се разписа в 68-ата минута за победното 1:0.

Успехът е от огромно значение за берлинчани, защото досега те имаха две загуби. За шведите пък това е трето поредно поражение.