Бонев твърд: Без компромиси за ГЕРБ

Водачът на листата за общински съветници на София от ПП-ДБ и "Спаси София" нарече "шайка" тези, които управляват столицата в последните години

Новини
10:25 - 17 Септември 2023
3391
Бонев твърд: Без компромиси за ГЕРБ

"Не ни е страх да застанем очи в очи с хората на улицата, да отговорим за всички въпроси, които те имат, и да ги убедим, че ние сме правилният избор на местните избори. ГЕРБ демонстрира за пореден път неуважение към избирателите в София, криейки до последно своите кандидати. Този тип отношение ние никога не сме възприемали". Това заяви по БНР Борис Бонев – общински съветник и водач на листата за общински съветници на ПП-ДБ-Спаси София. 

"Това, че няма опонент на ГЕРБ, за нас не е проблем. Нашата битка е срещу цялостния модел на управление на ГЕРБ - модел, който се изразява и в некачествените ремонти, и в мръсния град, и в нагласените обществени поръчки, и в разпадащата се инфраструктура на града, и във всички онези далавери и корупционни практики, които сме разкривали през годините". 

"Спаси София" компромиси с ГЕРБ няма да прави, категоричен бе Бонев.

"Нямаме никакво намерение да пестим критика срещу ГЕРБ и начина, по който управляват София". 

Той отбеляза огромния пропилян потенциал на София последните 20 години. София изостана от своите конкуренти в Европа, а не ги настигна, отчете той. Общинският съветник нарече "шайка" тези, които управляват столицата в последните години. 

Подходите ни с Васил Терзиев се допълват, добави Борис Бонев. Той е убеден в победата на кандидата им за София. 

За другия кандидат за кмет на София - Вили Лилков, Бонев смята, че е жалко, че той е допуснал поредно разделение на демократичния вот в София:

"Тук беше моментът да се демонстрира отговорност. В едно обединение като нашето всеки може да намери своето място. За мен беше грешка от страна на Вили Лилков, може да е бил подведен". 

За бюджета на София общинският съветник коментира:

"Не мина на косъм, а беше предвидено да мине по начина, по който се случи. Патерицата на ГЕРБ - ВМРО, си ги подпираше, когато трябваше да се взимат решения за харчене на много милиони. Ако някой е толкова сериозна опозиция и накрая се извърта на 180 градуса и гласува за бюджет, който е критикувал така остро, какви са били стимулите да направи това. Можем доста схеми да се опитаме да разплетем, свързани с гласуването. Може би е бил стимулиран". 


"Нима 10 000 деца не бяха извън детските градини и миналата година, когато имаше бюджет? Нима жълтите павета се случиха в ситуация без приет бюджет - напротив, имаше бюджет и въпреки това жълтите павета бяха подредени криво. Общината с приет бюджет прави всичките си некачествени ремонти и толерира фирмите за почистване, които получават по 250 млн. годишно на практика да не чистят и София да е потънала в боклуци", продължи той.

По-добре не пипайте нищо, за да не го развалите, отколкото да правите ремонт на ремонта, категоричен бе Бонев. Според него има голямо значение кой ще управлява София след изборите. Бюджетът не е просто едни цифрички, в бюджета се залагат реформите и приоритетите, подчерта той. По думите му бюджетът е изключително важен инструмент за управлението на града. Много бързо ние ще подготвим, включително по нов модел, бюджетът за 2024 г., заяви Борис Бонев.