Бонев видя поредна интрига в СОС

Лампите в залата се гасели автоматично, обясни общинският съветник

Новини
09:45 - 11 Февруари 2024
2099
Бонев видя поредна интрига в СОС

Георги Георгиев знае, че в СОС има адаптор, който автоматично гаси осветлението в 21.00 часа. Използват нещо толкова елементарно, за да сипят лъжи в ефир. Това заяви общинският съветник Борис Бонев в ефира на БТВ. 

"Напуснахме заседанието, защото нямаше смисъл след всички опити за нормализиране на ситуацията за избор на комисии да останем и да легитимираме завладяването на СОС в ГЕРБ. Няма как с 23 общиснки съветници да управляваш. Пролича си кой е мнозинството", добави Бонев. 

Трябва да се търси отговорност от тези, които си прокараха политиката за комисиите - ГЕРБ, БСП, "Синя София" и отцепниците от "Възраждане". Те всички успяха да се обединят без никакви проблеми. Това означава, че тяхната сглобка е на база финансов-икономически стимул. Двете най-важни комисии бяха дадени на ГЕРБ, това им го осигуриха всички останали партии, посочи още общиснкият съветник от ПП-ДБ-СС. 

По думите му Героги Георгиев не е участвал в преговорите за председатели на комисии.

"Предложих председателите на комсиии да не се избират в четвъртък. Ако три месеца не сме успели да се разберем за председател, за ден да успеем да се разберем за комисии е малко вероятно. Всички останали казаха, че днес трябва да се действа. Ние се съгласихме БСП да имат председател на Комисията по здравеопазване и транспорт. А ГЕРБ да вземат комисиите по икономика и образование. Ние давахме на БСП това, което така или иначе получиха, защо те избраха ГЕРБ. Всяка една среща, която имахме с БСП те започваха с "искаме ревизия на управлението на ГЕРБ", обясни Бонев. 

Според него има договорка между лидерите на партиите за разпределяне на председателските места в комсииите в СОС.

На въпрос ще се стигне ли до нови избори в София, Бонев отговори: Поредна интрига. 

"Стана ясно, че след преброяването на флашките за Васил Теризев има повече гласове от отчетените. Ние не се притесняваме от нови изброи. Притесняява ни, че представители на ГЕРБ, начело с Бойко Борисов казва, че съдът ще вземе решение за нови избори. Това е странно, защото би следвало съдът да е независим", коментира още Борис Бонев.