Борбата на Сашка Васева да прогледне продължава

След операцията за отстраняване на тумора зрението й се подобрява, но лечението е много бавно

Нещо за четене
15:37 - 19 Февруари 2024
2778
Борбата на Сашка Васева да прогледне продължава

Без вино, но с букет и скромни подаръци отбеляза преди дни Свети Валентин легендарната Сашка Васева. „Бяхме си двамата вкъщи, аз поднесох на Сашка любимите й цветя и си разменихме скромни подаръци. Отбелязахме Деня на влюбените, но за мен е по-важно да сме здрави и всеки един ден от годината да се обичаме и уважаваме, както винаги е било“, разказа съпругът на Сашка Христо Бакърджиев.

Преди повече от година дупнишката Мадона преживя тежка интервенция заради тумор в мозъка, а възстановяването на певицата е сложно и продължително, фолклегендата напълно ослепя и изгуби всякаква надежда отново да прогледне. Сашка започна да се подобрява след животоспасяващата операция в Германия, която продължава повече от 12 часа, а докторите отстраняват тумор от главата й голям колкото яйце. Образуванието е притискало зрителния нерв на изпълнителката и това е причината Сашка да ослепее напълно.

Като грижовен и всеотдаен съпруг, Христо разказа, че е влагал и продължава да влага всичките си сили, за да помогне на жена си да се чувства възможно най-добре, за да се излекува по-бързо, и благодарение на него и грижите му Васева вече може да вижда силуети. 

„Зрението на Сашка се подобрява, но лечението е много бавно. В Германия сме и постоянно ходим по прегледи следим прогреса и се надявам много скоро жена ми да вижда нормално“, разказа Бакърджиев. Мъжът сподели, че това, което помага на Сашка да се чувства по-добре, е творчеството, и загатна, че след около месец двамата ще се приберат в София, защото на Васева й предстои музикален проект.