Борбата с пожара между Стара Загора и Хасково продължава четвърти ден

Новини
08:53 - 16 Септември 2020
1159
Борбата с пожара между Стара Загора и Хасково продължава четвърти ден

Поредна тежка нощ за пожарникарите. Четвърти ден продължава борбата с огнената стихия на границата между Стара Загора и Хасково. Край село Мъдрец пожарът се разпространи на нови територии след като силният вятър вчера помогна на пламъците да прехвърлят няколко просеки и асфалтов път.

Върху целия периметър на пожара е осъществен контрол, това заяви директорът на областната пожарна в Стара Загора комисар Стоян Колев пред БНТ.

Екипи на пожарната са разположени на всички опасни точки, а останалите се наблюдават с обходи на всеки половин-един час. Пожарникарите от Хасково работят интензивно, като при тях ситуацията също е овладяна.

Сутринта територията на пожара е под контрол. Той обаче успя да обхване над 20 000 декара площ, а фронтът му е около 10 километра. Все още продължава да гори във вътрешността на гората, затова на място остават 20 екипа огнеборци и доброволци.

Днес основната задача ще бъде с повишаването на температурите и с усилването на вятъра да не се допусне пламъците да се разпространят на нови територии. Огнеборците очакват в следобедните часове да успеят да локализират пожара.

Опасност за населението няма.

Продължава да гори и пожарът в бургаското село Граничар. Това съобщи за "Фокус" Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР - Бургас. От върхов, пожарът отново е станал низов.

На място остава екип на пожарната, който следи ситуацията. По-рано са били направени просеки, с които да се ограничи разрастването му. Обстановката е усложнена предвид поривистия вятър и труднодостъпния терен, на който се е разразил пожарът.