Боримиров: Левски се разплати с Хубчев

Спорт
15:00 - 22 Май 2022
2116
Боримиров: Левски се разплати с Хубчев

Председателят на Управителния съвет на Левски – Даниел Боримиров, заяви, че клубът е направил последна вноска към бившия си треньор Петър Хубчев и неговия екип, с което „сините” са изчистили дълга към тях.

Той добави още, че се надява спечелването на SESAME Купа на България да помогне за започването на нова приказка.

"Мислим по въпроса за трансферите и се надявам да успеем. Ивелин Попов очакваме да се възстанови бързо и да води нападението ни. Този месец изчистихме последната вноска към Хубчев и сега почваме към Насиру Мохамед. С помощта на спонсори ще се стремим да изчистим задълженията. Ще се стремим да вземем футболисти, които да надградят нивото, за да създадем конкуренция в отбора. Нуждаем се от поне 2-3 футболисти“, каза Боримиров.

„Купата е радост за фенове, привърженици и всички в отбора. След дълга суша от 13 г., ние отново спечелихме Купата на България. Винаги мачовете срещу ЦСКА имат значение, защото резултатите остават в историята. Няма по-сладка победа от тази над ЦСКА. 2005 г. спечелихме купата срещу ЦСКА с 2:1.

Надявам се сега да започнем втората част от приказката. Всички искаме надграждане, но то е свързано с пари. В момента нещата вървят в добра посока. Левски има да изплаща стари задължения и това ни спира, но сега е момента спонсорите да помогнат на Левски. Левски е посещаван от над 10 хил. човека във всеки домакински мач”, каза още той в предаването „Арена спорт”.

„Присъствието на Мъри е огромно. Той вдъхна увереност в отбора, върна дисциплината. Ние не очаквахме толкова бързо да се случат нещата. Трудно хегемонията срещу Лудогорец може да бъде прекъсната, но показваме, че вървим във възходяща линия“, добави Боримиров.

Председателят на Управителния съвет на Левски сподели и възгледите си за детско-юношески футбол в страната и възможното реконструиране на футбола в родния елит.

„Всеки един отбор в България трябва да има база като Лудогорец и от части като Ботев Пловдив. Аз не мога да се сетя какво е направила държавата а спорта в последните 30 г. Когато имаше подкрепа на държавата, имахме много медалисти. Сега трябва да се инвестира в обучението на треньорите в школите. В България зимата условията не са добре. Искаме от март да започне първенството и да свърши ноември. Лятото стадионите отговарят на изискванията. Ще намалим и парите, които се дават за подготовка през лятото. Отборите в евротурнирите ще бъдат и в добро физическо състояние“, коментира той.