Борис Бонев: Ако на 25 януари не изберем председател на СОС - избори

Два месеца не можем да намерим изход от тази ситуация, ожали се лидерът на „Спаси София“

Новини
13:00 - 11 Януари 2024
3329
Борис Бонев: Ако на 25 януари не изберем председател на СОС - избори

Трябва да имаме поне още 8 общински съветници, за да имаме мнозинство в СОС. Това, което правим през последните два месеца, е че не сме спирали да предлагаме решения. Тази седмица предложихме 4-то поредно решение за изход от кризата, в която се намира СОС. Много е трудно, когато от една страна има хора като нас, които са склонни на компромиси, вече направихме много компромиси, и които очевидно търсим изход от ситуацията, предлагайки тези решения, които дори и привидно да са в политически ущърб на нашата политическа група. 

А от отсрещната страна имаме само аргументи от сорта - не ни харесва начинът, по който сме поканени, не ни харесва цвета на очите на човека, който ни е поканил и подобни. Всички - 61 общински съветници са избрани, за да служат на града, а не само и единствено на партийния си интерес.

Това заяви общинският съветник Борис Бонев от ПП-ДБ пред журналисти, след като се провали поредното заседание на СОС за председател, цитиран от noivini.bg.

"Нашият призив е конструктивност и политики за София. Много е важно да уточним, че във всичките разговори, които сме водили до този момент темата за личността на председателят на Общинския съвет не е била водеща. Нито пък са били поставяне червени линии с тази личност, точно обратното. Нашите червени линии винаги са били одит на общинските дружества, прозрачност и реформи, промяна на наредбите за транспорт в града. Ние сме тези, които през цялото време говорим за това, че ако се намери и като се намери мнозинство, което да работи в Общинския съвет то трябва да бъде обединено около приоритети, около реформи, а не около постове и позиции. Много е тъжно, че два месеца вторият най-голям колективен орган след НС не може да намери изход от тази ситуация и че емоционалното поведение и емоционалните решения взимат връх пред разума", каза още той.

Бонев бе категоричен, че има малък напредък след срещата, която са провели с представители на "Синя София" и на ИТН и ВМРО. "Много се надявам, че и другите сили в Общинския съвет ще предприемат такива конструктивни действия в рамките на следващата седмица. Ако на 25 януари не се избере председател, то за нас няма да остане изход, различен от нови избори за Общински съвет", коментира още лидерът на "Спаси София".