Борис Бонев: БСП са приемлив партньор, но не искаме ГЕРБ!

Не опитах от тортата с Паметника на съветската армия, призна общинският съмветник

Новини
18:15 - 21 Декември 2023
2257
Борис Бонев: БСП са приемлив партньор, но не искаме ГЕРБ!

"Не сме зачеркнали нито една партия за коалиция в Столичния общински съвет. "Червената" линия вече я няма, това беше Паметникът на Съветската армия. БСП могат да изберат дали да бъдат опозиция. Те са приемлив партньор в контекста на управление без ГЕРБ. Не искаме да се "сглобяваме" с тях", това каза Борис Бонев - общински съветник от ПП–ДБ–СС.

Според него с ГЕРБ може да се работи по определени приоритети.

"На партито на ДСБ имаше визуализация на Паметника на Съветската армия върху торта. Не я опитах и не участвах в рязането ѝ. Това не е моята тема. Няма разчленени живи хора, нито пък реални стереотипи от монумента. За мен не беше оригинално да има торти с Паметника. От ДСБ трябва да обяснят защо са решили така да отпразнуват демонтажа", посочи той.

По думите му Васил Терзиев полага сериозни усилия да спаси парите по ВиК проекти.

"Поне 20 млн. са загубени до момента. Над 200 млн. има само за този сектор. Умишлено се саботира най-голямата група от общински съветници в София да си поеме отговорността.

Съзирам потенциален риск и възможност да има хора, които искат да пренесат сглобката от национално на местно ниво. Те може да са подтикнали съответните институции да действат в конкретния период по-бързо с демонтажа на монумента. Той очевидно няма как да бъде върнат. Целта на демонтажа на части е реставрация, след която фигурите ще бъдат поставени след сглобяване в Музея на социалистическото изкуство", коментира Бонев в ефира на Нова тв.