Борис Бонев: Едни хора 15 години повтарят "тук е така". Но ние можем повече

Политика
14:11 - 22 Октомври 2023
4367
Борис Бонев: Едни хора 15 години повтарят "тук е така". Но ние можем повече

Водачът на листата за общинските съветници на местната коалиция “Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София)” Борис Бонев заяви, че изборите на 29 октомври са знак може ли София да се управлява по друг начин.

“Има хора, които единствено повтарят “тук е така”. Като сме в задръстване, когато търсим паркоместа, като се спъваме по улиците - отговорът е “тук е така”. И тези кандидати твърдят, че не може да е по-добре, защото те го правят така от 15 години. Но ако те не могат, ние можем”, категорично заяви Бонев в ефира на БНТ.

Той добави, че идната неделя е ключовият ден за всеки, който не се примирява, че в София е така. “Няма друг ден, няма поправителен изпит. В неделя се избира общинският съвет и за това втори тур няма. Аз познавам София като собствената си длан. Мен не могат да ме излъжат - нито фирмите, нито администрацията, нито хората с фалшивите си обещания. От “Спаси София” познаваме всеки проект и решение, ние сме хората, които живеят с проблемите на града ден след ден вече 14 години”, каза Бонев. Той призова гражданите да не пропускат да гласуват масово на 29 октомври.

“Никога не сме подвеждали хората и сме подготвени да управляваме почтено. Разчитам, че хората няма да гласуват под команда, защото гласуването под команда на избори води до гласуващи под команда в Общинския съвет. Не позволявайте да ви убедят, че “тук е така” и че всички са неспособни и крадливи. Аз съм спечелил доверието на гражданите на база 14-годишен път”, обясно той.

Бонев даде и конкретни обещания за решителни стъпки напред. Като стратегически приоритет той определи строителството на 20 нови етажни паркинга, както и изграждането на модерен скоростен трамвай по бул. “Тодор Каблешков”, между бул. “Цар Борис III” и Студентския град. “Ще свържем десетки презастроени квартали и няколко станции на метрото с бърз и удобен транспорт в периферията. С това около 65 000 граждани всеки ден ще могат да се придвижват бързо без да преминават през центъра”, обеща Бонев.