Борис Бонев се усъмни в мотивите на Ваня Григорова да иска да стане кмет на София

Атрактивен кандидат, но няма управленски опит, отбеляза водачът на листата за общински съветници на ПП-ДБ (Спаси София)

Новини
19:45 - 30 Октомври 2023
7371
Борис Бонев се усъмни в мотивите на Ваня Григорова да иска да стане кмет на София

Можем да кажем със сигурност, че резултатът ни е колкото сбора на втория и третия в общината. Постигнахме един много добър резултат.

Това каза в "Лице в лице" по bTV водачът на листата за общински съветници на "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София) Борис Бонев. Щастлив съм, че този път ще имаме възможност с много по-голям екип общински съветници да реализираме идеите си. Имаме подробна програма с конкретни решения за всеки проблем на софиянци. Ще предлагаме тези решения да се осъществяват за София. Нашето обединение е основното движещо колело в новия Общински съвет. Има много по-малки колеца, които да помагат, заяви Бонев в отговор на въпрос с кого ще работи коалицията, след като се очертава да няма пълно мнозинство.

Първата крачка вече е направена, победихме убедително на изборите в София на първия тур.

На втория тур трябва да направим втората крачка, за да премахнем модела на управление на ГЕРБ. Резултатите от първия тур дават отговор на въпроса на кого е поверено да премахне този модел – на нас, подчерта водачът на листата за общински съветници на "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София).

Той коментира и какви са очакванията му за битката за кметския пост на балотажа, който според изборните резултати към момента ще е между кандидата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София) Васил Терзиев и кандидата на БСП и "Левицата" Ваня Григорова.

Ваня Григорова е атрактивен кандидат, но възниква въпросът как би управлявала, ако спечели поста. В сравнение с Васил Терзиев тя няма управленски опит. Също така много важно за един кмет е политическата подкрепа, посочи Борис Бонев.

Аз имам съмнения в мотивите на Ваня Григорова да иска да стане кмет на София. Дали тези мотиви не са свързани с амбиция да стане председател на БСП, а не да се направи нещо добро за София, добави той.

Тя говори за робинхудския принцип – да вземем от богатите и да дадем на бедните, но преди да преразпределяш едни пари, трябва да ги изкараш. А ние имаме много сериозен план и силен и обединен екип, който застава зад Васил Терзиев. Важен знак е, че

докато вчера след резултатите от изборите екипът ни беше застанал зад Васил Терзиев, Ваня Григорова беше сама.

Изключително важно е не какво се говори, а какво стои отзад – дали има подкрепа, екипност, експертност, капацитет, отбеляза Бонев.

По думите му, първото нещо, с което трябва да се заеме новият Общински съвет, е да започне работа по бюджета за София.

Готови сме с програмата за първите дни, седмици, месеци години, защото знаем каква огромна отговорност носим пред столичани, каза още Борис Бонев.