Борис Джонсън: Военен авантюризъм на Русия ще е груба грешка

Руските войски по украинската граница разтревожиха Запада

Новини
20:08 - 17 Ноември 2021
2944
Борис Джонсън: Военен авантюризъм на Русия ще е груба грешка

Британският премиер Борис Джонсън настоя, че би било "трагична грешка" за Русия да се впусне във "военен авантюризъм" по границите на Полша и Украйна на фона на ескалиращото регионално напрежение, предаде "Франс прес".

"Това, което трябва да направим, е да се уверим, че всички разбират, че цената на грешните сметки по границите както на Украйна, така и на Полша ще бъде огромна", изтъкна Джонсън пред група високопоставени британски депутати.

"Мисля, че би било трагична, трагична грешка за Кремъл да смята, че има нещо, което може да се спечели от военния авантюризъм", подчерта още британският премиер. 

Коментарите на Борис Джонсън дойдоха, докато Западът става все по-обезпокоен за придвижванията на руски войски по украинската граница.

Републиканци призовават Байдън за по-решителен отпор срещу агресията на Русия

Москва също така беше обвинена в подпомагане за организирането на криза, която остави стотици мигранти от Близкия изток хванати в капан на границата между Беларус и Полша.

Хиляди войници са разположени от двете страни на границата и след като Беларус наскоро проведе съвместни учения с руски парашутисти.