Борислав Гуцанов: От БСП ще внесем вот на недоверие към правителството

Не изключвам да има нови избори, заяви членът на левицата

Новини
09:13 - 15 Юни 2023
2377
Борислав Гуцанов: От БСП ще внесем вот на недоверие към правителството

„За много по-малък скандал, ако си спомняте „Уотъргейт" в САЩ падна президентът, докато при нас изтича такъв запис и те говорят за тази пералня, 6 месеца ще тупаме топката с тази комисия, за да може да изперем образа на г-н Борисов”, заяви депутатът от ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов, визирайки изтеклите записи от Националния съвет на "Продължаваме промяната".

„На лидерите на двете партии, които в момента управляват - Бойко Борисов и Кирил Петков, им се искат имунитетите, те не ги дават и се прави някаква комисия, разбира се, че ще имаме против”, посочи още народният представител.

Той не изключи нови избори и обяви, че "при първа първа възможност от БСП ще внесем вот на недоверие към правителството".

На въпрос трябва ли да бъде премахната фигурата на главния прокурор Гуцанов посочи: "От БСП много ясно казахме, че няма да участваме в подобни разговори за промяна на Конституцията. Това Народно събрание няма капацитета да избере председател на една комисия, която въобще не трябва да я има, а ние говорим за промяна на основния закон".

„Напълно съм съгласен с тезата, че са закъснели действията на главния прокурор. Гешев е един елемент от всички тези неща, които се случват. Фактът, че изтекоха подобни записи, това е предварително нагласено да има такава комисия. Защо те не си подадат имунитетите?", попита депутатът от БСП.