Борислав Игнатов: Корупцията задушава София

Ще я пресечем само за една година чрез дигитализация, обещава кандидатът на ДБ за кмет на столицата

Новини
16:25 - 05 Октомври 2019
2437
Борислав Игнатов: Корупцията задушава София

Кандидатът за кмет на София на "Демократична България" Борислав Игнатов заяви, че най-големият проблем на столицата е "гигантската корупция". В предаването "Панорама" на БНТ в петък вечер той самоуверено заяви, че може да се справи с този проблем в рамките на една година. Пътят за елиминирането й бил чрез дигитализация.

"В София още няма електронно управление. Безспорният проблем за хората е корупцията. Искаме да пресечем корупцията. Това ще стане само чрез дигитализация. Сред нашите общински съветници има IT специалисти, в рамките на една година ще променим коренно общината и връзката й с гражданите", каза Игнатов.

Според него дори опонентите на "Демократична България" ще бъдат доволни от управлението му и за отрицателно време столицата щяла да възкръсне.

"Ще направим София един наистиа прекрасен град за живеене, с прекрасно управление. Да се скъсат връзки, да се направи прозрачност. Корупцията изяжда парите, които би трябвало да са на тротоарите. Когато някой смуче обществения ресурс няма тротоари, няма детски ясли, няма градски транспорт", изреди Игнатов.