Борислав Михайлов допусна бойкот срещу председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай

Големи клубове и нас вече поискаха оставката му

Актуални новини
14:31 - 29 Октомври 2022
1896
Борислав Михайлов допусна бойкот срещу председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов не изключи да има вътрешен бойкот срещу председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай, пише СЕГА. Срещу унгареца се надигнаха настроения в последните седмици и няколко клуба, сред които "ЦСКА-София" и "Ботев" (Пд), вече поискаха оставката му.

Всички гледате други първенства, турнири на УЕФА, Шампионска лига и т.н. Навсякъде има грешки. Футболният съюз е инвестирал над 2 милиона евро и в тази система, за да се подпомага съдийството. Проблемът е, че е много ново. Две години. Съдиите не са толкова опитни. Някой бъркат. За мен - нецеленасочено. Така че просто призовавам към по-голямо търпение. Защото ние сме инвестирали, плащаме непрекъснато за развитието на тези съдии - курсове и т.н. Неслучайно сме направили договор с много известен чужденец - точно, за да не му се бърка никой в работата. Това пречи на някой, най-вероятно. Може да го бойкотират вътрешно... Не знам... Съдийството е една такава... сложна тема", заяви Михайлов в Аксаково. Той бе там за откриването на нов миникомплекс от 3 игрища с изкуствена трева. Инвестицията за комплекса е в размер на 700 000 лв. без ДДС, като финансирането е по програмата на ФИФА - Forward 2.0, спечелена от БФС.

 
Президентът на БФС обаче даде да се разбере, че към момента не е доволен от работата на Кашай и екипа му, но не е снел доверието си от него, въпреки натиска за отстраняването му като шеф на съдиите.

"Той (б.ред. - Виктор Кашай) има договор да развива българското съдийство. Към момента не се постига нужното, което аз и моите колеги от Изпълкома сме очаквали с неговото привличане. Но затова призовавам за малко повече търпение", каза още Михайлов.