Борисов: 2 милиона маски ще пристигнат от Нидерландия

Премиерът ще помоли Ердоган за защитни облекла на срещата в Турция

Новини
16:52 - 02 Март 2020
3516
Борисов: 2 милиона маски ще пристигнат от Нидерландия

2 милиона маски са поръчани от Нидерлания и вече трябва да пътуват. За това информира премиерът Бойко Борисов на Летище-София, малко преди да отлети за Турция, където ще разговаря с  президента Реджеп Тайип Ердоган заради обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите.

Още миналата седмица, след като стана ясно, че има дефицит на медицинските консумативи в аптеките, Борисов нареди на извънредна сбирка в Министерския съвет да се направи всичко, за да има снабдяване с санитарните материали. Борисов обясни и че ще нареди да се освободи голямо количество спирт от резерва, за да могат хората да си купят за дезинфекция.

От думите му стана ясно, че щял да помоли Ердоган да отпусне защитни облекла, защото имало недостиг и на тях, а костюмите се произвеждали в Турция, Китай и Индия.

Борисов обясни, че отивал на приятелска вечеря с колега и приятел. Борисов каза, че с министъра на отбараната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов имат прекрасна комуиникация, а лидера на НФСБ Валери Симеонов му пожелал успех на срещата с турския президент. "Това, което е на гръцката граница можеше и да е тук, но го няма. Някой има заслуга за това", добави премиерът.