Борисов: 4 г. разделихме хората като агитки затова ГЕРБ няма да говори срещу другите, а слага програма

Политика
09:35 - 24 Юли 2024
2110
Борисов: 4 г. разделихме хората като агитки затова ГЕРБ няма да говори срещу другите, а слага програма

Винаги съм бил против институциите ш съдебната власт да се ползват за арбитър между неудовлетворен партии. Ние, партиите, направихме всичко в последните години хората да започнат за се нападат, разделихме ги като фенове на агитка. Затова курсът на ГЕРБ е да надграждане по важни за обществото теми.

Тома коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. 

Той определи Николай Ненчева като добър военен министър.

Ние сме казали, че тези избори, които следват са важни. Всички трябва малко да се смирят. 4 г. всичко лошо. Забранил съм на хората си да говорят в кампанията.

Работил и с Тръмп, и с Обама. Нашата евроатлантическа насоченост... то става клише вече. Видяхте какви комисии оглавиха от ЕНП, които се борят с корупцията. Само при ГЕРБ дойде Европа.

Да спрем да се показваме всички, да се смирим, да има малко разум, и да направим нещо добро след тези избори. Другите да използват бухалки, ние ще работим за хората, каза Борисов.

Мисля, че всички лидери ще си вземат поука какво правиха 4 г. един срещу друг, защо активността пада. Някои могат да ме обвинят в мекота, в мека топлина, ако щете, но това е правилно в случая. Няма какво да не съм говорил срещу ПП, всички, затова слагаме програма.

Следващият ни панел ще е религия и етика в следващия парламент. Споделената отговорност трябва да стане мислене на политиците.

Всички са ми партньори и се отнасям с уважение към тях.

Ще разговарям и с БСП, допълни Борисов.