Борисов: 50-те лева пенсионерски бонус и след март, ако ГЕРБ остане

Уверихте ли се, че добавката е купуване на гласове?, попита Корнелия Нинова

Новини
22:35 - 28 Октомври 2020
2685
Борисов: 50-те лева пенсионерски бонус и след март, ако ГЕРБ остане

Ако ГЕРБ спечели изборите през пролетта и състави и следващото правителство, бонусите от 50 лв. към всяка пенсия ще продължат до края на пандемията от коронавирус.

Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на правителството. То се проведе онлайн, а Борисов говори от дома си по дънкова риза и побелял, но във видимо добра кондиция.

“Кой ще изпълнява следващия бюджет? Ще го изпълняваме пак ние. Заради това си правим разчетите до март, за да ползваме парите, които сме си осигурили ние. Ако ни дадат да сме първа политическа сила, ние ще продължим да изпълняваме. Заради това в разчетите съм казал, че ако сме следващото правителство, продължаваме по 50 лв. на пенсионерите и парите за хората на първа линия, които са до края на пандемията”, заяви Борисов според разпространен през фейсбук профила му видеоклип от заседанието.

“Това е следизборен бюджет, за да има хора, които да продължат да живеят и работят в България и след епидемията”, заяви още Борисов по повод обвиненията на опозицията и икономисти, че предлаганият бюджет с дефицит е предизборен и ще трябва да бъде променян от следващото правителство.

Малко след изказването на премиера соцлидерката Корнелия Нинова попита с пост във фейсбук: “Уверихте ли се, че добавките за пенсионерите е купуване на гласове?”

“Изказването: “Ако ГЕРБ спечели изборите, ще продължим с добавките за пенсионери”, е цинизъм спрямо възрастните хора. Буквално означава: Ако ме изберете, ще има отново 50 лева, ако не - няма да има”, разтълкува Нинова думите на премиера. И обяви, че “възрастните хора не заслужават тази подигравка с труда им, даден за България”.

Истинското решение, което няма да дава възможност никой политик да си играе партийните предизборни игри с най-бедните, е преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на средноосигурителен доход, категорична бе лидерката на БСП.