Борисов: Ако сме първи с много, ще изведем държавата от кризата (НА ЖИВО)

ПП и ДБ с приказки ала-бала, не смеят да говорят пред хора и четат в студио, подигра се лидерът на ГЕРБ

Новини
17:52 - 14 Март 2023
2328
Борисов: Ако сме първи с много, ще изведем държавата от кризата (НА ЖИВО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се подигра на коалицията ПП-ДБ, която преди малко представи програмата си, за това, че не смеят да го направят в зала пред много хора, а четат на аутокю в студио сами. 

Като идвах насам, в това време ПП и ДБ си представят програмата, заяви Бойко Борисов на среща със симпатизанти и хора от ГЕРБ в Кюстендил.  Дончев съм го оставил дежурен, да слуша с какво ще ни изненадат – 4 магистрали, 5 моста, самолети летят..., това се наслушах, отсъди лидерът на ГЕРБ. 

Казвам му: "Тони, кажи ми какво говорят, да реагираме и ние. Вика: ала-бала, щели да дават 50 милиарда за Севера и Юга.", иронизира Борисов. Та те 1 милиард го взеха за "Хемус" и го похарчиха. Застанали и в едно студио на аутокю четат, само те си, няма други, подигра се Борисов.

Тук например, ще стане някой и ще каже: "Защо 2 години управлявахме и не направихме съдебна реформа?какво ще отговори Христо - "ала-бала". Ще стане някой смел журналист, храбър, и ще каже – абе откак ни няма, горивото падна 1 лев. Какво ще му отговори? Защото пратихме парите в Русия, описа въображаема ситуация Борисов.

Ще стане друг и ще пита: "Защо при Бойко газът беше 33 лева, стана 300, откак си тръгнахте стана 100...Как ще им отговори? Някой земеделец ще каже – произвеждаме всичко, защо се вдигнаха олиото, хлябът, откъде дойде разликата?, продължи той. 

Затова от студиото си приказват. Защото срещите с хората носят риск, всеки може да те пита. Какво следва? Те разпространяват слух, върви една мълва, че нямало значение резултатите от изборите. Те не правят кампания. От снимките, които гледам 15 дена, 10-15 човека са на откриването. Ние всяка вечер имаме по един такова събитие с по 800-1000 човека, противопостави нещата Борисов.

Какво да сторим срещу тоя слух? Че ГЕРБ безусловно ще ги подкрепи и те щели да направят правителство. Да знаят, че с добро, с убеждения нас могат да ни убедят, но със сила и натиск – никога, заяви Борисов. Няма шанс да подкрепим правителство, след като за тези 2 години изброих какво сътвориха. Да, в някаква форма на широка коалиция съм склонен на разговор, но това, което причиниха на бюджета, още 1-2 дена ще мълча, защото се надявам финансово министерство да извади реалното състояние на държавата. Като стане ясно, че до октомври трябва да се тегли още 10 милиарда дълг, за безумните решения на парламентите, и нашите, дето се поддадоха на популизма, маса данъци махнахме, нарушихме приходната част на бюджета.

Имайте предвид, че винаги съм бил честен – и с партията, и с хората. Казвал съм, че не може да разхищаваме, когато идваше кметът. Когато вече имахме, тогава почнахме площадки, опери, пътища, църкви, манастири...При минус 7 процента дефицит минимум, следващият премиер 20% трябва да отреже отвсякъде, ако не иска да бута валутния борд.  Забравете за еврозоната при тая инфлация и тоя дълг, каза Борисов. Най-бедни сме, и от турско време е така, заключи Борисов.

Нали щяха да се борят с корупцията по високите етажи, милиарди няма, милиони няма, и изброих от къде ги няма, каза лидерът на ГЕРБ. На някой явно не му е приятно България да е лидер в региона, заключи Борисов.