Борисов: Два са вариантите за министър-председател

Лидерът на ГЕРБ предложи себе си и вариант "Б" - неутрален човек, който "да може да мине"

Новини
12:15 - 04 Декември 2022
5592
Борисов: Два са вариантите за министър-председател

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще предложи на ръководните органи на партията два варианта за министър-председател.

"Ако искаме мост, за да излезем от кризата, вариантът съм аз. Не виждам конкурент и те много бързо ще се подредят. Много от тях са ми били вицепремиери, министри. Вариант Б - неутрален човек, който да може да мине и още веднъж да направим опит със споразумение, без значение в кой мандат ще отиде, техническо правителство с шест месеца, три месеца, девет месеца живот.

Просто сега трябва да дадем нещо на Родината, на държавата, на хората, което в тази криза е необходимо".

На среща с младежката организация на ГЕРБ във Враца Бойко Борисов категорично отхвърли предложението на "Български възход" страната ни да блокира инициативите на Нидерландия в европейските институции като реципрочен отговор на отказа на кралството да ни подкрепи за Шенген:

"Какви декларации ще правите, това е един от най-големите донори в Съюза и е нормално като си дават парите на такива като нас, да искат има ред, законност и справедливост. А и да им се пази външната граница. Ние трябва по най-бързия начин, за да не завличаме и Румъния, да направим правителство, да гарантираме сигурността на границата и да вървим пакет с трите държави".