Борисов: Готов съм със заместник на Порожанов (видео)

Политика
11:55 - 14 Май 2019
1846
Борисов: Готов съм със заместник на Порожанов (видео)

"Оставката на земеделския министър Румен Порожанов дойде, след като поисках да бъде освободена зам.--шефката на Държавен фонд "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова преди 2 седмици, а се оказа, че тя още е на поста си". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти. Премиерът увери, че няма да търпи някой да пази свои хора. 

Борисов обясни, че вече има готовност с кандидат, който да заеме мястото на министъра в оставка, но ще го обяви в сряда. "Трябва да го съгласувам с коалиционните партньори. Не се тревожете, все още има кандидати за министри", пошегува се министър-председателят.

Фаворитът за поста земеделски министър не бил уведомен още. 

Коментара си премиерът направи в Главна дирекция "Национална полиция", където бе връчена нова техника за служителите в специализираните звена на полицията. Премиерът остана особено впечатлен от презентация на робота "Дефендър", който се използва за обезвреждане на взривове.

"Помня, че видях един такъв малък апарат в Испания, когато бях главен секретар и много се молех да ни подарят един такъв", върна назад лентата Борисов.