Борисов и Карадайъ отиват на лидерска среща

Тя идва след като останалите срещи между експертите на партиите не доведоха до особен резултат

Новини
14:00 - 07 Май 2023
2700
Борисов и Карадайъ отиват на лидерска среща

Лидерски срещи вече се състояха, но те не произведоха продукт. В момента на база това, което се заяви от ГЕРБ, нашите експерти се видяха с колеги от тяхната група и по техни заявки предстои лидерска среща. Това съобщи председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ край село Караманци, община Минерални бани.

„Времето ще покаже кога и как тя ще се състои. Мислим, че трябва да има правителство и това го повтаряме вече две години. Правителство, подкрепено и с участие на ДПС като част от мнозинството, което ще го излъчи, за да има стабилност и сигурност”, каза в отговор на въпрос на импровизиран брифинг лидерът на движението.

Той смята, че на първо място в страната е преодоляването на тази политическа криза.

Това, което ни казаха хората и преди, и след изборите, е, че искат да има правителство. Тази тема е важна, защото днес особен проблем на хората са високите цени, несигурността на работните места и неадекватните доходи, отбеляза Карадайъ, цитиран от БТА.

По неговите думи България е изостанала от своите европейски съюзници и партньори в оперативните програми, Плана за възстановяване и устойчивост, Стратегическия план за земеделието и плановете за преход, които в момента не функционират.

„Сега личният, персоналният и партийният егоизъм не вършат никаква работа на хората”, обобщи Карадайъ.

Той и ръкововодството на ДПС бяха на традиционния митинг-събор край село Караманци. Празникът на селото е в памет на събитията от 10 май 1984 година, когато кампанията по насилствена смяна на имената на българските турци среща отпор и съпротива в селото.