Борисов избухна: Аз съм "ортак" с Пеевски? Радев е ортак с Черепа!

Политика
10:21 - 07 Януари 2021
5859
Борисов избухна: Аз съм "ортак" с Пеевски? Радев е ортак с Черепа!

ДПС си има почетен председател, а аз не съм ничие протеже. Побеждавам мажоритарно от изборите за кмет на София. Не се заигравайте с етническата карта. Аз съм "ортак" с Пеевски? Ами аз мога да му кажа, че е ортак с Черепа (олигархът, избягал в Дубай Васил Божков - б.р.). Така премиерът Бойко Борисов коментира изказването от вчера на президента Румен Радев, че той и депутатът от ДПС Делян Пеевски били "ортаци".

"Можете да сравните, и ние затова на всяко заседание на ЕК споразумението с Турция да се спазва и с Гърция, защото там настаняват хората в острови. Ами я си спомнете Харманли, Овча Купел, десетки стотици нелегални имигранти, спрени заедно с турските митничари. Затова се водим и държавата с нулева нелегална миграция. Това е защото има споразумение с Турция, което ние договорихме, изцяло в полза на българарските граждани", напомни Борисов. 

И призова Радев да не вкарва президента на друга държава в един вътрешно махленски, а не политически спор, е неуместно. 

"Вчера на един прекрасен празник изведнъж се заговори за ортаци. Ами аз мога да му кажа, че е ортак с Черепа. Аз години не съм виждал Пеевски", отсече премиерът. Той напомни, че с ДПС ГЕРБ са имали допирни точки и подкрепа тогава, когато е ставало въпрос за геополитически и стратегически проекти, като даде пример и мигрантския натиск, и купуването на изтребителите от САЩ. 

Борисов напомни, че ДПС е подкрепило не кандидата на ГЕРБ на миналите президентски избори - Цецка Цачева, а именно Радев. "Какво общо имаме ние с ДПС? Напротив, тези избори ще са ГЕРБ срещу ДПС", ядоса се той.