Борисов: Каквото искат да говорят и да пишат, не обръщам внимание

"Да сте видели на някой тиранин да му правят така?", попита премиерът по време на инспекцията на главния път Е-79

Новини
12:16 - 15 Юни 2020
1698
Борисов: Каквото искат да говорят и да пишат, не обръщам внимание

"Да се запише за членство и ще се видим на изборите." Това подхвърли премиерът Бойко Борисов по адрес на президента и идеята на Васил Божков за старт на негов политически проект. "Да се върне и да си плати парите - 700 млн. лева", добави министър-председателят по адрес на милиардера. Днес министър-председателят, заедно с регионалния министър Петя Аврамова инспектира скоростния път, който трябва да свърже магистрала "Хемус" с Видин.

По повод изтеклите записи в социалните мрежи, премиерът коментира,че въобще не се интересува и не обръща внимание. „Това е години наред. Вие видели ли сте на някой тиранин да му правят такива неща? В Давоския форум ни демонстрираха как взимат на кмета интервю със специална програма и с неговия глас ни задават въпроси. Видяхте и с президента Обама как го бяха направили, с Путин също. Сега ми подготвят такива неща, но колкото пъти го направят, толкова пъти ги бия. Ако мисля дори за това, значи му обръщам внимание.”, заяви Борисов.

Няма лоша реклама, така че колкото искат да говорят, да пишат, коментира Борисов по повод атаките от последните дни срещу него и изтеклия запис.

"Отворихме границите на България 2-3 седмици преди другите държави. Днес гледах, че президентът на Франция Еманюел Макрон, канцлерът на Австрия Себастиан Курц, премиерът на Испания Педро Санчес днес обявяват неща, които ние преди 3-4 седмици сме ги направили. Бяхме предпазливи и това ни се отплати. Българската иконимика и стопанство заработиха по-рано. Надявам се туристическият ни бранш да привлече българите на нашето Черноморие. А не с такава радост да чакат днешното отваряне на границата ни с Гърция. Държавният бюджет е на всички, той е един. Ако някой иска да сравни икономиката на България с Германия и Франция, съжалявам", каза  Борисов.

Радвам се на това, което правим. По-добре, като го правим, да го правим, както трябва. Трафикът върви, развива се. Което сме обещали, ще стане, заяви той за магистрала "Хемус".

Пратил съм министри да говорят с тях, обясни Борисов за исканията на превозвачите и протеста на част от тях днес.

За ситуацията в туризма и предстоящия сезон, премиерът коментира: "Надявам се туристическият бранш да привлече българите на нашето Черноморие, а не да протестират срещу българския туристически бранш, защото това е протест да ходиш на чуждо море. Хотелите ни са по-хубави, по-чисти, по-сигурни'', коментира Борисов и запита: "Редно ли е да даваме пари, а платежспособните българи да отиват в Гърция?"

"Даваме 60/40. Хората трябва да се рекламират, а те викат дайте грантове. Държавния бюджет е на всички, той е един.", каза премиерът.

Ако някой иска да сравни икономиката на България с тази на Германия и Франция – там не е  имало комунизъм.", уточни премиерът.