Борисов към Копейкин: Сериозни ли сте за позициите си за НАТО?

ГЕРБ са носители на на моралното разложение, заяви заместникът на "Възраждане" - Цончо Ганев

Новини
19:25 - 19 Април 2023
6776
Борисов към Копейкин: Сериозни ли сте за позициите си за НАТО?

Бойко Борисов попитал дали "Възраждане" запазва позицията си за геополитическата ориентация на България и базите на НАТО у нас по време на лидерската си среща с Костадин Костадинов в парламента днес. Това разказа заместникът му Цончо Ганев.

Той обясни, че въпреки че от партията му искат другите лидери да влязат в затвора, това не ги прави "талибани, които да нямат разговори с тях".

Ганев обърна внимание, че срещата е станала след договорката за избор на председател на парламента и след като вече е имало мнозинство. Иначе от "Възраждане" нямали нищо против Росен Желязков като човек. Те имаха и своя кандидатура за поста председател на НС - Петър Петров.

Лидерът на ГЕРБ се среща с другите лидери Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов още миналата седмица.

"Това е политическа сила, която не се различава по никакъв начин от ГЕРБ", обясни Ганев защо от партията му днес осветиха бившата стая на "Демократична България" в парламента.

"Те са носители на всичко, свързано с ГЕРБ, включително и на моралното разложение", каза още той пред БНТ.

Три са ключовите политически гласувания в парламента - избор на председател на парламента, излъчване на кабинет и приемане на бюджет, обясни той.

"Дали ще има правителство зависи единствено от американския посланик и натиска, който той ще окаже върху управляващите две коалиции", каза Ганев.