Борисов към Петков : Не се страхувай, да вдигнем ветото над Македония (НА ЖИВО)

Премиерът е страхлив, ГЕРБ ще дадат "зелена светлина" на Скопие, обеща Борисов

Новини
11:23 - 22 Юни 2022
5676
Борисов към Петков : Не се страхувай, да вдигнем ветото над Македония (НА ЖИВО)

На извънреден брифинг, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира кризата, обхванала държавата и парламентаризма.

"Свидетели сме на един страхлив премиер. Както обещах в събота, запознахме с текстовете от проекта на решение на Съвета на ЕС и преговорната рамка за РСМ и Албания. И трябва да ви кажа, че текстът е действително много добър. В него са включени всички опасения и страхове, и това, което касае България. Аз вярвам на президента Макрон, вярвам и на ЕК. До този момент всичко, което се е случило като добро за България, е благодарение на ЕС", заяви Бойко Борисов.

Премиерът трябва да вземе смели решения. Депутатите на ГЕРБ ще подкрепят падането на ветото за Северна Македония, заяви лидерът на ГЕРБ.

"До този момент всичко добро, което се е е случило в България, е било благодарение на ЕС. Френското председателство е дало най-добрата рамка за Северна Македония. По-добра от тази не може да се направи и е поело пълното пълния контрол в лицето на Европейската комисия към изпълнението на всички точки". Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му точно в работата на българското и северномакедонското правителство не е свършено нищо за 6 месеца.

"Председателството е крачка напред към разширяването на страните от Западните б

Не се страхувай, колега. Защо толкова се страхуваш?, на няколко пъти се обърна задочно към Петков Борисов.  

Няма да допуснем путинизация, дадохме точки които да гарантират евроатлантическата ориентация на България, заяви Борисов.