Борисов към Порошенко: Арестуваха ме, след като обещах да отида в Киев (НА ЖИВО)

Новини
14:33 - 31 Май 2022
4427
Борисов към Порошенко: Арестуваха ме, след като обещах да отида в Киев (НА ЖИВО)

„Арестуваха ме ден, след като обещах, че ще отида в Киев“. С тези думи лидерът на Бойко Борисов към бившият украински президент Петро Порошенко в холандския град Ротердам, където започна Конгрес на ЕНП.

„Може би са те арестували именно, защото предният ден ми обеща, че ще дойдеш в Украйна“, подметна от своя страна Порошенко.

По адрес на кабинета на Кирил Петков, Борисов каза: „Правят се на прозападни, но иначе са комунисти в истинския смисъл на думата“.

Ние имахме проектозакон да дадем оръжие на Украйна, но не беше гласуван. Ние обаче продължаваме. В това увери бившия президент Петро Порошенко  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.    

Порошенко благодари на експремиера за доставката за каски за Украйна. "Вие ни помогнахте много.", заяви той. Ние действаме без да шумим, без да парадираме, увери Борисов.

"Бойко, разчитам на теб. Европейската солидарност разчита на ГЕРБ, Украйна разчита на България и в такава ситуация и с тази подкрепа ние със сигурност ще спечелим.", заяви от своя страна Порошенко. 

Ще ви подкрепим на Конгреса, имате пълната ни подкрепа, увери Бойко Борисов.

Бившият президент на Украйна направи три безуспешни опити да напусне Украйна и накрая успя да премине границата. В понеделник Порошенко чрез "Фейсбук" се обърна към Володимир Зеленски, като го призова да разреши заминаването, заявявайки, че отива на конгрес на Европейската народна партия, където ще издигне глас за еврочленството на Украйна.