Борисов към великотърновци: Сърдит съм ви!

Лидерът на ГЕРБ представи кандидата за кмет на старопрестолния град и се учуди как хората търпят 3 години спрените дейности по АМ "Хемус"

Новини
12:44 - 07 Октомври 2023
8831
Борисов към великотърновци: Сърдит съм ви!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи кметовете на партията в област Велико Търново. Кандидатът им за кмет на старата столица е и досегашният градоначалник - Даниел Панов, предава Novini.bg. 

ГЕРБ играят за кмет в 9 от 10-те общини в областта.

"Кметовете направиха много, но този мандат, който минава е празен - за един градоначалник е важно да има освен цялата експертиза, но и финансиране. Като няма пари,не може да има детски градини, зали, спортни площадки", заяви Бойко Борисов.

Последните 3 години общините във Великотърновско работиха с парите, които ние им оставихме. Всичко това защото при ГЕРБ бюджетът винаги е бил на излишък. Колко много направихме за Павликени, Елена - но никога не сме делили кой от коя партия е в общините, каза лидерът на ГЕРБ.

"За едно нещо съм сърдит на великотърновци - как търпите 3 години да е спряна АМ "Хемус"?! Бяхме отделили парите, магистралата вече щеше да е минала Търново и към Полски Тръмбеш. Един протест нямаше! Ще направя всичко възможно "Хемус" да тръгне, но вече ще е три пъти по-скъпа заради търпението по времето на "промяната".

ТИР-овете минават през центъра на Търново, а ние говорим за екология и здравеопазване. А аз искам да регионът да е все по-хубав и развиващ се. Във ВиК сектора бяхме оставили 1.2 млрд. лв. Трябва да има подмяна на тази инфраструктура, но и тези пари ги няма, коментира той.

Не мога да бъда оптимист за следващите няколко години. Очакването, че в България ще продължи да се строи и развива, е напразно. Пари в държавата няма, разкри лидерът на ГЕРБ.

"Гледах министър Тагарев как обяснява, че всичко сам е направил, това ме ядоса и обясних пред медиите ситуацията. Но после те изкараха бомбастични заглавия. Предишното правителство нямаше смелост и даваха оръжия за Украйна, но през посредници. Това е истината."

Кой сложи подписа си за зенитните комплекси, за патроните? Тагарев или депутатите? Цялата тежест пада върху парламента. Но ГЕРБ защити Украйна, която е жертва на агресора Русия, каза Борисов.

"С всички важни и тежки решения, ние помогнахме и в зърнената криза. Затова, ако имаме претенции към министрите, то е защото ние сме ги назначили в парламента. Аз съм сменил над 60 министри, народът не може да чака да се упражняваш на негов гръб."

България изглежда много по-добре за нашите евроатлантически партньори и заради всичките компромиси на ГЕРБ. Нека ПП-ДБ да си признаят, че без ГЕРБ и ДПС не могат. Трябва им мнозинство. За Конституцията вчера се броихме, за да гласуваме 161, разкри Бойко Борисов.

Представете си една враждебна опозиция като БСП и "Възраждане". Както миналата седмица да заградят трибуната?! Ако не са ДПС, правителството ще падне. Съществременно сега се приемат всички важни евроатлантически закони, каза още той.

Помните как спасихме България в непознатата пандемия. Лекарства, ваксини... най-тежката криза за България. Затова сега защитаваме ресторантьори и хотелиери за ДДС-то - ние сме им длъжни. Не работеха, понесоха много икономически щети, категоричен бе Бойко Борисов.