Борисов: Кипър е много важен партньор на България!

Двете държави ще търсят варианти за съвместно излизане на трети пазари

Новини
12:44 - 30 Юли 2019
1562
Борисов: Кипър е много важен партньор на България!

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис, който е на визита у нас. По време на разговора им в Министерския съвет двамата дадоха отлична оценка на българо-кипърските отношения, които се развиват стабилно, в дух на приятелство и сътрудничество от самото им начало.

"Република Кипър е важен търговско-икономически партньор на България", подчерта Борисов и обърна внимание, че през последните години има стабилен ръст на двустранния стокообмен. Министър-председателят бе категоричен, че трябва да се търсят възможности за увеличаване на търговския обмен, включително чрез съвместно излизане на трети пазари. Членството в Европейския съюз и на двете държави също е много солидна база за развитието на партньорството между България и Кипър, отбеляза Борисов. 

Премиерът Борисов обеща, че занапред ще има повече посещения на ресорни министри между двете държави. Той изтъкна потенциала на подписаните през последните години двустранни споразумения в областта на земеделието, туризма, енергетиката, културата, образованието и науката, корабоплаването.