Борисов: Магистрала "Хемус" е първа, парите са осигурени

"Не искам да обещавам нищо, за да не се тълкува предизборно", каза премиерът

Новини
17:17 - 12 Октомври 2019
2338
Борисов: Магистрала "Хемус" е първа, парите са осигурени

"Първо ще направим магистрала "Хемус", тя е наш приоритет. После едновременно с нея, онзи ден отпуснахме близо 800 милиона за пътя Ботевград – Мездра, околовръстните на Видин, Враца и Монтана."

Това каза премиерът Бойко Борисов в Стара Загора, като уточни, че средствата за аутобана - над милиард, са вече уредени.

"За "Струма" - сега влязохме след Благоевград до Кресна. И тунелите, и магистралата трябва да я построим. И пътищата в Северозападна България, и "Хемус". Показваме каквото сме направили досега. И санираните блокове, и фонтаните, и площадите, и паркът. Стара Загора е много хубав град за живеене, стадионът ви също е добър. След парка започваме летния театър, гарата. До няколко месеца започваме да ремонтираме. А връзката с магистралата ще стане четири ленти", обеща Борисов.

Министър-председателят разказа, че от Сливен е пристигнал по стария път. "Представих си, ако "Тракия" я нямаше, целият този трафик щеше да минава през града. Само за това се замислете. А това е било преди 3-4 години, не преди 30-40. Но първо "Хемус" и после всичко останало. Не искам нищо да обещавам сега, за да не го сметнат за предизборно", заяви  Борисов.