Борисов: Миграционната криза удари Гърция, засегна и България

"Продължаваме заедно като държави на предна линия", заяви премиерът на среща с Георгиос Кумуцакос

Новини
15:18 - 20 Септември 2019
1668
Борисов: Миграционната криза удари Гърция, засегна и България

Премиерът Бойко Борисов заяви, че оценява високо усилията на Гърция за справянето с миграционната криза. Той се срещна с министъра по миграционната политика на Република Гърция Георгиос Кумуцакос, съобщиха от правителствената информационна служба.

„България и Гърция традиционно имат сходни позиции по въпросите на миграцията и убежището, отбеляза Борисов. „Готови сме да продължим да работим заедно в отстояването на общите интереси като държави на предна линия“, уверил е гръцкия си гост министър-председателят, като визира сериозната работа на страната ни по охраната на външната граница на Европейския съюз.

Бойко Борисов призна, че Гърция е една от най-засегнатите държави от миграционната криза през последните години и няма как това да не се отрази и на България. Българският министър-председател подчерта, че трябва активно сътрудничество с Турция по темата миграция.

Премиерът отбеляза, че  взаимодействието ни с Гърция в сферата на вътрешните работи е на много високо ниво. „Работим заедно за противодействие на трансграничната престъпност, незаконната миграция, трафика на хора, контрабандата на стоки. Прилагаме най-добрите европейски и шенгенски практики“, категоричен беше българският министър-председател.