Борисов: МВФ може да ни притисне да продадем "Балкански поток"

Фондът където мине, трева не никне, заяви в Търговище лидерът на ГЕРБ

Новини
18:56 - 16 Март 2023
6982
Борисов: МВФ може да ни притисне да продадем "Балкански поток"

"Ако не управляват ГЕРБ, и дойде МВФ, първото което ще искат да продаде България, ще е "Балкански поток". Това е най-добрата инвестиция на България, от нея само ще печелим". Това предупреждение отправи в Търговище бившият премиер Бойко Борисов. Коментарът му бе във връзка с доклада на служебната финансова министърка Росица Велкова за финансовото състояние на държавата и предлаганите от нея мерки за стабилизация.

"Трябва да  се направи правителство, което да удържи тези мерки да не фалира държавата. Тя казва ако не се направят всичките тези неща да отива във фалит. А ако това се случи, идва МВФ, а той където мине трева не никне". Идва и казва- продавайте, режете и влезте на 3-те процента. Тя Велкова с това плаши министрите. И всички политици.

Водач на листата в региона отново е бившата земеделска министърка Десислава Танева. 

Кметът се оплака, че 2 г. е липсвала държава, а кметовете са били засипани с проверки. "Колкото по-бързо имаме правителство, стабилност и сигурност, толкова по-добре за всички нас. А сигурността знаете къде е - при управлението на ГЕРБ. Доказа се в годините. Местната и централната власт работеха много", заяви Димитров. Според него несигурността може да бъде преборена само от професионалисти и хора, на които имаме доверие. Единствено ние може да оправим държавата, смята кметът от ГЕРБ.

"Експериментът, който наблюдаваме 2 г. ни струва твърде скъпо. Струва рекордна инфлация и цени на стоки и услуги, обедняването на народа. На 2 април трябва да направим всичко необходимо, така че този експеримент да приключи. ПП мислеха преди всичко за себе си вместо за страната", заяви Петкова.

Тя се спря и на доклада на служебния министър на финансите за бюджета на страната. Положението е критично, обобщи тя. Петкова предупреди, че може да се стигне до спиране на еврофинансиране и проекти. "Тези хора не съградиха нищо за 2 г. Сега се опитват да обяснят как едва ли не при управлението на ГЕРБ нищо не е направено, а ако направено, е некачествено. Но всичко, което сме направили се вижда, тяхната лъжа няма как да е реалност", добави още тя.

"Тяхната сила е разрухата. трябва да сложим край на тази разруха", настоя Петкова и призова за масово гласуване на 2 април с номер 2 - "за стабилна България отново".

Николай Алгафари припомни как Кирил Петков и Асен Василев обвиниха младежката организация на ГЕРБ за поскъпването на горивата. "Ние във всеки град пълним зали докато те карат ски. И хората ни питат до кога ще го търпим това. На 2 април ще сме първа политическа сила и ще приключим това недоразумение в лицето на ПП и ДБ. Ние имаме истински лидер. Един лидер, с твърда ръка. Той е единственият човек в България, който знае как да станем стабилна държава", заяви той.