Борисов написа " отличен 6" на Стара Загора

Премиерът планира нова спортна зала за 5 000 души в парк "Артилерийски"

Новини
17:41 - 12 Октомври 2019
3941
Борисов написа "отличен 6" на Стара Загора

Премиерът Бойко Борисов остана изключително доволен от  посещението си в Стара Загора днес. В града той разгледа новия градски парк, наречен Артилерийски и обяви, че му пише отличен. Огромната градина се простира върху 130 декара - на мястото преди е имало казарми, но държавата даде земята на общината.

Министър-председателят се съгласи, че тук добре би се вписала и нова спортна зала за 5 хиляди зрители, за която са отделени 20 декара от парка. Но все пак обясни, че не бива да се бърза нито със залата, нито с искания от старозагорци за 4-лентов път от града до магистрала "Тракия", тъй като сега приоритет на изпълнителната власт са "Хемус" и новия път от Мездра към Видин.

"Една спортна зала вече ви построихме, сега не бързайте. Важна е и Северна България. На идване нарочно минах по стария път от Сливен до Стара Загора и не мога да си представя какво би станало, ако я нямаше мигистрала "Тракия" - сигурно голямо задръстване, защото по магистралата сега минават толкова много коли", сподели министър-председателят.

След като оцени на 6-ица парк Артилерийски, Борисов каза, че оценката за досегашното управление на кмета Живко Тодоров - кандидат на ГЕРБ за трети пореден мандат ще напишат гражданите на изборите. 

По думите на премиера, до 2 години може да бъде прокопан тунелът под връх Шипка, тъй като там ще работи Къртицата - машината, която копае новите тунели на метрото в София.