Борисов: Ние , като некоалиция, не сме информирани , че се планират нови заеми

Лидерът на ГЕРБ отново "клъвна" лидера на ПП, че от 3 годни не са управлявали, а все някой друг им е виновен за положението

Новини
12:13 - 15 Октомври 2023
6214
Борисов: Ние, като некоалиция, не сме информирани, че се планират нови заеми

Ние като некоалиция до този момент не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми. Това каза в Търговище лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Борисов припомни, че министър Асен Василев вчера е говорил, че има по-малка събираемост от „Митници“ и от Националната агенция за приходите (НАП).

„Защото пестеливо не казва, в следствие на кои правителства това се е случило“, каза Борисов и обясни защо е мнителен към Кирил Петков.

„Ние от три години не сме в управлението, не сме имали шеф на „Митници“, на НАП, не сме имали финансов министър, кои правителства са виновни за това положение на бюджета? Защо колегите от „Да, България!“ не го коментират също е въпрос към тях, каза Бойко Борисов.

По време на срещата с гражданите той постави акцент върху магистрала "Хемус".

"Хемус" е жизнено важна за вас особено", каза лидерът на ГЕРБ в Търговище и поясни: "Сега пак ще я направим, но вече ще е минимум два пъти по-скъпа, парите ще излязат от джобовете ни. Да е честито на българите. Това си причинихме и продължаваме да си го причиняваме".

И добави: "Много ме стоплиха думите на кмета, че етническата толерантност в този регион я има. Тя е особено важна за този регион", заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов не пропусна да коментира и войната между Израел и "Хамас" и поясни, че етническата толерантност сега наистина е изключително важна. Той заяви още, че случващото се ще окаже влияние и на цените на горивата. По думите му, те сега обективно наистина ще се вдигнат. 

Бойко Борисов коментира и обвиненията към ГЕРБ за кражба на пари. "Защо съм мнителен към тях ( ПП-ДБ)", попита Борисов и обясни: "Ние от три години не сме в управление и някое друго правителство е виновно за това положение на бюджета.

Борисов отговори и на Кирил Петков, защото бил убеден, че го гледа сега него: "Шегите и закачките за кой хит какъв бил са хубави закачки, но защо не се посочват виновните".

"Мога да ви обещая, че ще продължим да се грижим за Търговище и се обърна към д-р Дарин Димитров и заяви, че всичко зависи от тях", каза той.

"Повярвайте ми и на мен и на Кирил Петков не ни е лесно и наистина е прав лидерът на "Възраждане" да се подиграва и добави: "Важно е да се строим, но под един флаг да се строим".