Борисов: Новата власт чегърта кадрите на Радев( НА ЖИВО)

Новини
13:50 - 14 Януари 2022
6826
Борисов: Новата власт чегърта кадрите на Радев(НА ЖИВО)

Хасковската група на Асен Василев чегърта хасковската група на Радев. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов от велинградското село Грашево. Не мога да знам какво са правили хората на Радев като шефове на "Булгаргаз", не знам, увери той. 

Винаги сме били за ваксинацията, винаги, но не подкрепяме измислиците. Прави ми впечатление, че когато "Възраждане" беше окупирало Министерство на регионалното развитие преди година, всички казахте колко е хубаво. Сега изведнъж станаха лоши, каза Борисов.

Който сее ветрове, жъне бури. Същите хора окупираха министерствата и когато вървяха до Радев, бяха готини, нали?, попита риторично репортерите Борисов.

Изведнъж станаха лоши, защо преди година бяха добри? Бъдете журналистите обективни. Извадете кадри от МРРБ отпреди година и преценете дали сега не сте тихи и кротки, призова Борисов. 

По казуса за оставката на Цацаров, Борисов посочи, че от една страна ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ. Не може да не ви прави впечатление, че КПКОНПИ е при кметовете на ГЕРБ и в нито едно кметство на ДПС, на БСП, нито на ИТН, нито при Да, България. От една страна добре, от друга страна антикорупционната комисия незабавно да се събере и да изслуша Цацаров и ДАНС за обвиненията, които има към него, това предлагам, заяви Борисов.

Благодарение на направеното от нас България е един от най-големите транзитори на газ, смята Борисов.   Най-добре веднага след обвиненията КПКОНПИ да се събере в парламента и да изслушат Цацаров за тези обвинения, препоръча Борисов.

Как така изведнъж му отнеха достъпа, как се случи?, попита той и обясни, че не е информиран по темата.  

Оттам нататък, изявлението на Петков, че иска в прокуратурата да сложи свои хора ме карат да съм внимателен. Да видим какво ще се случи със законите. Но виждам, че парламентът заседава с по 5-6 точки, а парламентът свършва на обед, иронизира Борисов.

Ако гербът от стария флаг беше, и от знамето щяха да го изчегъртат, сигурно, каза бившият премиер.

Сега пътят на Копринката е затворен и се готви друг път, тъй като досега назначаваха само хора от Хасково, посочи Борисов. Хасковската група на Асен Василев стърже хасковската група на Румен Радев, обобщи експремиерът.

Не мога да знам какво са правили хората на Радев като шефове на Булгаргаз, не знам, коментира той по повод нахлуването на спецслужбите в Булгаргаз.

Благодарение на направеното от нас България е един от най-големите транзитори на газ, категоричен е Борисов.

Знам, че в вашата Конституция, която се нарушава от управляващие много често, всеки български гражданин дали е с етнос или произход, да не пропусна нещо, имат еднакви права. Затова малцинства в България няма. Ако българското правителство говори по тема малцинство би трябвало да излязат и да отговорят какво правят за македонско малцинство, отсече експремиерът.

По чаршията върви, че след пътя на Копринката, когато е затворен, искат по 70 лв. за кубик газ, ще разпитате днес, то ще излезе, каза още Борисов.

Под нивото ми е да се занимавам с вътрешния министър. Юристите се събраха и не мога да ви отговоря за този иск, понеже не присъствах, заяви той по повод делото му срещу Бойко Рашков.

Президентът се държи като горна камара на парламента, събира ги, дава им указания. Стигна се до там премиерът чак на другия ден да даде изявление, да остане без възможност да се изкаже след КСНС, посочи експремиерът.

А този пиар как ви се кара вчера, леле майко, как може да допуснете това, директивата е да се мачка ГЕРБ, как така ще питате в коя лаборатория е изследван Никола Минчев, иронизира Борисов вчерашното изригване на пиара на ПП Александър Бойчев, който си позволи да хока за въпросите водещите на Нова тв.

Местните му благодариха много за голямото дарение, което партия ГЕРБ е направила на селото. Става дума за 30 000 лева. "За да може хората да стоят на топло. Казаха , че толкова ви е проекта. За да могат хората да ходят на джамия", каза Борисов и връчи договора на кмета за реконструиране на парното на местната джамия. 

Бъдете живи и здрави, благодари му кметът на селото. 

"Не сме във времена на предизборна кампания. Човекът разбра какъв ни е проблема, че джамията ни е обединител и парите вече са по сметката на фирмата, която трябва да изпълни ремонта на инсталацията на джамията", каза още той.  И нарече Борисов човек с голямо сърце, като сподели,че е обещал да помогне и за изграждането на новия гробищен парк. Благодаря ви че сме толкова единни като народ, отвърна Борисов. 

"Тук е хубаво, слънчев ден, а в София само сенки", пошегува се Борисов. 

Местните благодариха на Борисов, че им идва на крак, а той отговори, че и като висшестоящ и като най-низшестоящ, пак обикаля при хората.