Борисов обеща кабинет пред Фон дер Лайен

Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България, пише бившият премиер в социалните мрежи

Новини
14:20 - 03 Декември 2022
4827
Борисов обеща кабинет пред Фон дер Лайен

ГЕРБ ще предложи състав на кабинет. Убеден съм, че на държавата ни е необходимо стабилно правителство. Това написа Бойко Борисов във "Фейсбук". Той е в Атина за срещата на ЕНП.

Борисов разговарял с председателката на Европейския парламент Роберта Мецола и именно на нея обещал да предложат кабинет в отговор на политическата криза в България.

"Благодарих й, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя й към Шенген и подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство", пише Борисов.

"Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България", заявил Борисов и на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

"ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани", допълва лидерът на ГЕРБ. 
 
 

 
 
 

1,1 хил.Димитър Вучев и 1,1 хил. други
 
148 коментара
99 споделяния