Борисов: Очаквам на втори да сме първи, с поне 15% разлика

Хората са разединени, мразят се, няма политическа класа, нахъсва своите лидерът на ГЕРБ

Новини
19:35 - 13 Март 2023
5303
Борисов: Очаквам на втори да сме първи, с поне 15% разлика

Истински съм натъжен, защото след 2-ри първият въпрос, който ще поставите ще е за Околовръстното, но парите ги няма, похарчиха ги. Този лош сън не се маха само с миене на очите. Техните платени икономисти се опитват да ни убедят, че положението не е зле. Това, което направихме ние няма да стане, ако не се върнем.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 600 симпатизанти на ГЕРБ в зала „Маестро Атанас“ в град Пазарджик. Той бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти.

„Вие очаквате оптимизъм, но като влезете в магазина няма нищо оптимистично. Милиарди изтекоха от джобовете ви към "Лукойл" и Русия, от най-бедната държава. Магазините също ви грабят, заради изпуснатата инфлация“, обърна се Борисов към множеството.

„Днес хората са разединени, мразят се. Няма политическа класа. Искат да управляват, но ние видяхме какво могат.

Бях във Враца, Монтана, Плевен - няма пътища, няма инвестиции, няма държавна политика“, изброи той.

„Това е ужасно, бе хора. И като кажете: „Бойко, хайде“. Два пъти сме вадили от такава ситуация страната. Били сме ги с голяма разлика и сега ни трябва пак. Затова, ако не ги бием - няма да се сърдите“, обърна се той към избирателите.

„Много е тежко и разчитам вие да ни изкарате, за да поемем ангажимент. Никой не знае като нас как функционира държавата. В момента всички колелца са или спрели, или уплашени и няколко медии, които от сутрин до вечер намилат едно и също - инфлацията била от войната.

А, че отишли и купили скъп газ, че газът е 100 лв а ние харчим по 300 за газ, не знаели. И вие сте виновни за това“, подчерта Борисов.

„Все някой ще се изправи и ще пита тези момчета защо всичко е наше - млякото, олиото, работниците, а всичко е скъпо, за каква война става въпрос, няма такова нещо?“, посочи той.

„Родопите трябва да ги пазим, като зеницата на окото си и бюджет да има за Северозапада, това трябва да държим. Помнете ми думата. По половин милион да се дават за този регион. Сутринта ми правят дебати за Еврозоната. Абе, сладкиши, в деня, в който ви вкарах в чакалнята на Еврозоната, ми излязоха на протест. Сега щяхме да сме вече там“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Може да сме били грешни, но сме си вършили работата“, завърши той.

„Ние ще бъдем първи с минимум 15% разлика от втория“, обяви бившият външен министър и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Пазарджик. „На мен ми писна да слушам, че те се били върнали. Ние не сме си тръгвали и не сме искали, защото искаме да работим тук за страната си и за децата си. Искам да се върне нормалността, за да може България отново да е фактор, да се спре този безумен ръст на цените, две години е безвремие. Очаквам на 2-ри април да сме първи отново. Ще направим всичко възможно да формираме правителство“, завърши тя.