Борисов: Опонентите ни имат само компромати срещу мен, готвени още преди 2 години

Новини
20:28 - 07 Юли 2021
4796
Борисов: Опонентите ни имат само компромати срещу мен, готвени още преди 2 години

“Хора, които говорят, че имат възпитание и образование в чужбина, отиват и източват язовирите. Хората от селото го виждат. Отива, снима се пред сухия язовир и един месец говориха за язовирите. Знаете ли защо приключиха с язовирите? Защото нашите структури им разпоредих да следят язовирите. На Севлиево отидоха на едно село, започнаха да източват. Само че аз изпратих Томислав Дончев, снима датата, снима водата в язовира. Трябваше съботата да отиде Киро Язовиро, но разбраха, че ги следим, и не отиде. И повече до язовир не ходи”, разкри по скандала с ремонтите на язовири лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Пловдив.

"Другите - “протестни” партии, нямат предизборни програми, а водят кампания срещу мен", посочи той. А компроматите срещу него са подготвяни още отпреди 2 години.

“Кюлчета - на тях това им е предизборна кампания. Те програма нямат. Само това им е. Аз се отдръпвам. Нека видим кой ще им е премиер, кои ще са министри”, заяви Борисов.

“Христо Иванов го интересува да стане главен прокурор. Бил ми е заместник близо 2 г., знам им качествата. Атанасов ми е бил заместник като главен секретар и пратили десетина деца да викат тук. Ще дойде време, ще разказвам повече. За съжаление, нашата сестринска партия отиде да коленичи пред Румен Радев. Предлага се за патерица на Слави Трифонов. Аз Слави го знам, той е надменен човек. Той още не им обръща внимание. Те всеки ден му се предлагат да са патеричка. С ДПС си шушкат. Видяхте ги на снимките”, каза още Борисов.

Пример с ремонтирания Бачковски манастир даде експремиерът в отговор на обвиненията как ГЕРБ си купувал подкрепата на владиците.

“В Кърджали от Освобождението не е правена църква. Ние изградихме огромен манастир “Св. Йоан Предтеча”. Стотици деца минават оттам всяка неделя да се учат. Затова и владиката му вика детски манастир”, разказа Борисов. На Кръстова гора се строи също, но за да се стигне до него, трябва да се разшири пътят. Строежът до манастира обаче е спрян", посочи той.

Направи паралел, че и Христос е минал по труден път, както сега се случва с ГЕРБ.

“Когато Господ са го предали най-близките, той си е носил кръста. Плюли са го, били са го, мъчили са го. А апостолите, в нашия вариант са кметовете, общинските съветници. Те се заключили от страх и чак на 50-ия ден са излезли”, добави той.

Лидерът на партията трябва да носи отговорност, посочи Борисов.

“При нас хубаво, лошо, Бойко е виновен. Сега Слави иска да направи номер като на царя. Искаше отстрани да стои и да сложи хора уж експерти, а той да не носи отговорност. Аз съм поставил над 20-30 млн. подписа минимум”, каза Борисов.

А да наблюдаваш министри отстрани е задкулисие. Най-големият проблем, създаден от служебния кабинет, е с ваксинационния план, предупреди Борисов. Призова симпатизантите на ГЕРБ да отидат да се ваксинират, за да няма пак бум на вируса наесен.

“По време на нашето управление България беше най-уважаваната на Балканите”, заяви още Борисов в Пловдив, напомняйки и как управлението му се е справило с миграционната криза.